nl
banner

Onze diensten

Minimaliseer downtime met predictief onderhoud aan uw machinepark

Naast de verkoop van elektrische aandrijvingen, zijn we bij Motoren Françoys in Melle ook gespecialiseerd in predictief onderhoud.

Aan de hand van een proactief onderhoud aan uw machinepark krijgt u een inzicht in de conditie (condition monitoring) en eventuele toekomstige schade of storingen, waardoor u de levensduur van uw machine(s) optimaal kunt benutten.

Soorten predictief onderhoud

Er bestaat geen één gouden formule voor een predictief onderhoud aan uw machinepark. Bij Motoren Françoys beschikken we over degelijke kennis en ervaring om voor elke installatie de meetmethode te kiezen voor conditiebewaking die voorziet in de snelste, voordeligste en meest betrouwbare resultaten.

Trillingsmetingen voeren we bij Motoren Françoys op verschillende manieren uit:

  1. Met behulp van een Vshooter gaan we de globale waarden meten. Dat kan zowel bij u op locatie of in-house in onze werkplaats.
  2. De Shock Pulse Methode (SPM) maakt het mogelijk om de lagerconditie van de machine te bepalen en te evalueren aan de hand van het toerental en de asdiameter.
  3. Een vibratieanalyse geeft ons een inzicht in de meest voorkomende storingen, zoals onbalans, constructie- of fundatieproblemen, losse delen of lagerschade. De gemeten vibratieniveaus worden geanalyseerd en vergeleken met de ISO-aanbevelingen.

Middels visuele periodieke koolborstelcontroles bekijken we de staat van de koolborstels van uw machine en of deze aan vervanging toe zijn.

Een periodieke elektrische analyse kan defecte AC en DC motoren voorkomen en dus ook ongewenste stilstand. Daarvoor is preventieve reiniging en eventuele herimpregnatie nodig.

De Schleich Dynamic Motoranalyser staat ons toe een diagnose te stellen van de volledige aandrijftrein in operatie. We meten en berekenen elektrische en mechanische parameters als Cos Phi, harmonischen, snelheid, efficiëntie, energiekost, power supplies, koppels en meer.

1980
1983
1986
1989

Laat het onderhoud van uw machinepark over aan Motoren Françoys

We kunnen u van dienst zijn bij de opzet, opvolging en uitvoering van uw preventief onderhoudssysteem. Indien gewenst combineren we dat met periodieke controles van uw machinepark of installatie. Indien nodig starten we in dat geval met een eenmalige volledige of gedeeltelijke inventarisatie van al uw machines en zorgen we voor een duidelijk zichtbare codering. De verzamelde gegevens worden aan de hand daarvan geordend en opgeslagen in een database.

De levensduur van uw machines optimaal benutten?

Schakel Motoren Françoys in voor predictief onderhoud van uw machinepark.

Contacteer ons

cta

Sollicitatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normeringsdocument

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.