nl
banner

Onze diensten

Minimaliseer downtime met predictief onderhoud aan uw machinepark

Naast de verkoop van elektrische aandrijvingen, zijn we bij Motoren Françoys in Melle ook gespecialiseerd in predictief onderhoud.

Aan de hand van een proactief onderhoud aan uw machinepark krijgt u een inzicht in de conditie (condition monitoring) en eventuele toekomstige schade of storingen, waardoor u de levensduur van uw machine(s) optimaal kunt benutten.

Soorten predictief onderhoud

Er bestaat geen één gouden formule voor een predictief onderhoud aan uw machinepark. Bij Motoren Françoys beschikken we over degelijke kennis en ervaring om voor elke installatie de meetmethode te kiezen voor conditiebewaking die voorziet in de snelste, voordeligste en meest betrouwbare resultaten.

Zeer efficiënt voor het detecteren van de meest voorkomende machinestoringen zoals onbalans, constructie, fundatieproblemen, losse delen en lagerschade.

Onze CAT III analist komt bij jullie ter plaatse, gemeten vibratieniveaus worden geanalyseerd, vergeleken met de ISO aanbevelingen en historische waarden én waar nodig u geadviseerd van de te  ondernemen acties.

In 1 beweging meten en smeren naar de juiste conditie. Dit doen we door onze smeerrondes m.b.v. ons innovatief smeertoestel die ons met een kleurcode aangeeft wat de smeerconditie is en waar moet bijgesmeerd worden.

Automatische smeersystemen komen we bij u installeren en indienstnemen. Zelf de vervanging van de lege patronen kunnen we voor onze rekening nemen.

Middels visuele periodieke koolborstelcontroles bekijken we de staat van de koolborstels van uw machine en of deze aan vervanging toe zijn.

Een periodieke elektrische analyse kan defecte AC en DC motoren voorkomen en dus ook ongewenste stilstand. Daarvoor is preventieve reiniging en eventuele herimpregnatie nodig.

De Dynamic Motoranalyser staat ons toe een diagnose te stellen van de volledige aandrijftrein in operatie. We meten en berekenen elektrische en mechanische parameters als Cos Phi, harmonischen, snelheid, efficiëntie, energiekost, power supplies, koppels en meer.

De conditie van uw tandwielkast meten door een monster te nemen van de olie uit de afvoer en deze te onderzoeken naar metaaldeeltjes, sporen van verontreiniging , vocht en oxidatie.

1980
1983
1986
1989

Laat het onderhoud van uw machinepark over aan Motoren Françoys

We kunnen u van dienst zijn bij de opzet, opvolging en uitvoering van uw preventief onderhoudssysteem. Indien gewenst combineren we dat met periodieke controles van uw machinepark of installatie. Indien nodig starten we in dat geval met een eenmalige volledige of gedeeltelijke inventarisatie van al uw machines en zorgen we voor een duidelijk zichtbare codering. De verzamelde gegevens worden aan de hand daarvan geordend en opgeslagen in een database.

De levensduur van uw machines optimaal benutten?

Schakel Motoren Françoys in voor predictief onderhoud van uw machinepark.

Contacteer ons

cta

Sollicitatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Normeringsdocument

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.